Onderhoud eiken in Kluisbergen

eiken snoeien in bruggestraat te kluisbergen

Bekina® NV, het moederbedrijf achter Bekina® Boots, nam 6 jaar geleden het peterschap op van maar liefst 300 eiken langsheen de gemeenteweg Berchem-Zulzeke. De bomen hebben namelijk af en toe een grondige snoeibeurt nodig. Daarom liet het bedrijf voor de derde keer een bomenverzorger aanrukken. Ook de 50 jonge eiken die Bekina® NV 3 jaar geleden liet aanplanten werden onder handen genomen.

Eiken die geplant worden naast de rijweg moeten om de 2 à 3 jaar gesnoeid worden, zodat de stam recht naar boven groeit en tot op een hoogte van 8 meter geen takken meer heeft. Indien dit niet wordt gedaan kunnen de takken vrachtwagens en andere weggebruikers hinderen.

snoeien eiken kluisbergen

Omdat de gemeente Kluisbergen niet over het nodige materieel en middelen beschikt om dit te doen, besliste Bekina® NV in 2011 om de gemeente hierin te ondersteunen.

“Dat een bedrijf samenwerkt met de gemeente om bomen langs de rijweg te onderhouden én er zelfs nieuwe laat aanplanten, is echt zeldzaam.”, zegt de ervaren bomenverzorger Eric Imschoot. “Ik hoop dat dit meer bedrijven inspireert om zich in te zetten voor natuurbehoud in hun streek. Bomen maken een straat niet alleen veel mooier, ze zijn essentieel voor onze planeet".

Hier kunt u nog enkele foto's downloaden:

Snoei van eiken in KluisbergenSnoei van eiken in KluisbergenSnoei van eiken in KluisbergenSnoei van eiken in Kluisbergen